Darreres notícies

El Consell acredita que el camí del Rafal de Planícia és públic
18/11/2010, M. Ramis

El camí antic de Banyalbufar a Planícia i el camí del Rafal són de titularitat pública. Així consta en les conclusions de l'informe que ha elaborat el departament insular de Medi Ambient i que la seva titular, Maria Magdalena Tugores, lliurà ahir al batle de Banyalbufar, Mateu Ferrà. Aquest estudi, sol·licitat per l'Ajuntament, servirà per acreditar la titularitat pública dels camins i així poder desbloquejar per via legal l'obertura del camí, sostenen des del Consell.
En les conclusions de l'informe també es destaca que el camí nou de Planícia en els trams on se superposa al camí antic de Planícia és igualment públic, tant l'accés de vianants com amb bèstia. Pel que fa als trams d'aquest camí que es crearen al marge de l'antic camí de Planícia, l'informe conclou que la via ha tingut ús públic i pacífic de manera continuada i que l'Ajuntament de Banyalbufar ha contribuït al seu manteniment.


Reacció
Per altra banda, el batle mostrà la seva satisfacció per l'informe, el qual ara "estudiarem amb detall". En aquest sentit, el primer edil de Banyalbufar indicà que la documentació del Consell "ajudarà" en cas que l'Ajuntament interposi un contenciós contra la propietat del Rafal, que té tancat el camí d'accés a Planícia. Això no obstant, Ferrà considera que optar per aquesta via "allargaria el procés entre 3 i 4 anys", per la qual cosa aposta perquè sigui el Govern qui actuï a través del pla especial de camins. D'aquesta manera la primera vara del municipi mallorquí indicà que el Parlament aprovà una llei el mes de juliol passat a través de la qual la Conselleria de Medi Ambient pot elaborar l'esmentat pla, "que habilita el Govern per a l'expropiació del camí de manera immediata".


Muy bien pero... sería otra forma de decirlo. El ayuntamiento de Banyalbufar le pasa la pelota al Govern para que sea este quién mueva ficha y haga algo para resolver el asunto, al fin y al cabo son ellos los propietarios de una décima parte de la finca. Seguro que en el Rafal se duerme bien a gusto.

Noticia aparecida donde marca el enlace del título.