Bunyolí a día de hoy

Article 60

Marc general

1. Els usos públics en l’àmbit territorial del Pla han de desenvolupar-se amb respecte als bens públics i privats i als drets i propietats de la zona. Qualsevol activitat que es dugui a terme s’ha de realitzar de forma que no suposi perill o dany al medi natural, patrimoni, ni a les persones.

2. El usuaris han de circular, com a regla general, pels camins i pistes permesos per a aquest ús d’acord amb el que detalli el Pla rector d’ús i gestió.

3. L’administració, en els termes que acordi amb els propietaris i altres titulars de drets ha d’habilitar, quan procedeixi, els itineraris i les zones per al gaudi públic d’aquest espai. Aquests acords poden consistir en la subscripció de convenis o servituds d’interès mediambiental previstos a l’article 45 de la Llei 5/2005, de 26 de maig, per a la conservació dels espais de rellevància ambiental.

4. Les administracions han de fomentar les activitats lúdico-esportives respectuoses amb la natura -senderisme, cicloturisme, excursions a cavall, etc.- a les finques públiques o en aquelles privades amb les quals s’hagi arribat a un acord amb la propietat. El Pla Rector d’Ús i Gestió regularà amb més detall aquestes activitats.

5.Es consideren un ús prohibit a tot l’àmbit territorial del Pla els circuits esportius.


Article 61

Règim general

1. Amb caràcter general les activitats recreatives i les esportives que no siguin de competició són activitats permeses a les zones d’ús limitat, d’ús compatible i d’ús general, sempre que no impliquin l’emissió de renous i/o es realitzin camp a través.

2. Les activitats recreatives i esportives de qualsevol classe són prohibides a les zones d’exclusió.

3. En qualsevol cas, el Pla rector d’ús i gestió ha de regular aquestes activitats i ha d’establir els criteris per al seu desplegament atenent a la mínima incidència sobre el medi natural i la capacitat de càrrega. Així mateix atenent a aquests criteris podrà fixar supòsits concrets exceptuables de la regla general.

4. El que estableix aquest article s’ha d’entendre sense perjudici d’altres disposicions més específiques contingudes en aquest Pla o les que pugui regular el Pla rector d’ús i gestió.


No hay comentarios :

Publicar un comentario